פירסינג הוא הליך שמתבצע באופן קבוע במכונים המורשים לכך. מדובר בהליך אשר במסגרתו מנקבים אזורים שונים בגוף, וזאת מתוך מטרה לענוד תכשיט. האזורים הנפוצים ביותר לפירסינג הם כמובן האוזניים, אבל גם בטבור, בפטמות, בלשון, בין הנחיריים וכן באף עצמו. אם החלטתם לעבור את ההליך הקוסמטי שנחשב לטרנדי עוד משנות ה-50 ועד היום, חשוב להבין כי טיפול .בפירסינג הוא הכרחי, מתוך מטרה למנוע זיהום

?איך מטפלים בפירסינג בשגרה

פירסינג הוא פצע לכל דבר, מאחר שמדובר בחדירה של העור מהקצה האחד לקצה השני. טיפול בפירסינג חדש צריך להתבצע בבוקר ובערב באופן קבוע. לצורך ניקיון, יש לקחת מגבת נייר, וליצור ממנה משולש. קחו מעט סבון אנטיספטי (אותו אפשר לרכוש בכל רשתות הפארם) ומים, והורידו .את הגלד שנוצר מסביב לעגיל

 

?איך לחטא עגילים

לאחר שמבצעים את ההליך, חשוב מאוד לחטא את האזור מסביב לעגילים באופן קבוע בעדינות ככל האפשר. נוסף על כך, אפשר לחטא את הפירסינג באמצעות תמיסה של מי מלח אותה ניתן להכין באופן עצמאי. איך מכינים אותה? לתוך כוס שופכים מים רותחים. מוסיפים שתי כפיות של מלח ים ומערבבים. לאחר שהתערובת התקררה מעט, לוקחים קיסם אוזניים ומחטאים את האזור מסביב, כחלק משמירה על היגיינה.

 

?מה קורה כאשר יש זיהום

פירסינג הוא הליך שלא חף מסכנות, כאשר הסכנה הגדולה והברורה ביותר היא זיהום שעלול להתפתח באזור שבו בוצע החירור. מדובר בתהליך שבו פוצעים את העור, ולכן חשוב מאוד לשמור על רמת היגיינה גבוהה שאמורה להפחית את הסיכוי לזיהום. עם זאת, במידה שהתפתח זיהום מקומי באזור, חשוב לטפל בו בהקדם ע"י שימוש בתמיסת מי מלח לצד שימוש במשחה בשם בפנטן פלוס אותה ניתן לרכוש ללא מרשם רופא. מדובר במשחה המיועדת לטיפול באזור. אם מדובר בזיהום שמתפתח וגורם לגרד, אדמומיות ונפיחות, חשוב מאוד לפנות לרופא בהקדם לטובת בחינת האזור ובהתאם לכך גם קבלת מרשם למשחה אנטיביוטית או טיפול נוסף בהתאם לצורך.

 

?איך מתמודדים עם הזיהום

חיטוי

שגרת חיטוי של האזור בבוקר ובערב היא חלק בלתי נפרד מהתמודדות עם זיהום. התהליך של החירור פוגע באופן ממשי ברקמות העדינות של העור, ולכן חיידקים עלולים לחדור לאזור ובהתאם לכך לגרום לזיהום שעשוי להתבטא בנפיחות, אדמומיות וכן הפרשות. חיטוי של האזור באמצעות תמיסת מי מלח הוא דרך מצוינת להתמודדות עם הזיהום. עם זאת, טיפול בפירסינג צריך להתבצע באופן נקודתי ולא קבוע, מאחר שטיפול "יתר" עלול להוביל להתפתחות מואצת של הזיהום.

הימנעות משימוש באלכוהול או פולידין

זיהום שמתרחש באזור שבו בוצע החירור עלול להכאיב מאוד. כדאי להימנע משימוש באלכוהול או פולידין לטובת פעולה של חיטוי וטיפול, כי הם גורמים לגירוי של האזור ובהתאם לכך גם להחמרה משמעותית בהיקף הזיהום. טיפול בפירסינג הוא הכרחי אך צריך להתבצע גם בצורה נכונה ובאמצעות תכשירים כמו מי מלח או סבון אנטיספטי בלבד, בשילוב של משחה.

הימנעות מכניסה לים ולבריכה

בזמן תקופת ההחלמה, ובוודאי כאשר יש זיהום, הימנעו מכניסה לים ולבריכה וכן לבשו בגדים מאווררים ככל האפשר, ובמיוחד אם מדובר בזיהום באזור הטבור או אזורים מוצנעים.

ביקור אצל הפירסר

אם התפתח זיהום, רצוי להגיע למקום בו בוצע הפירסינג לטובת קבלת הנחיות. פירסר מקצועי ובעל ניסיון של שנים רבות בתחום יכול לבחון בצורה מקצועית את הזיהום ולספק לכם הדרכה לגבי דרכי הטיפול, כולל הפנייה לרופא בעת הצורך. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם רופא ולא רק עם הפירסר.

מתי צריך לגשת לרופא?

כאב כתוצאה מפירסינג הוא נפוץ ומתרחש לא מעט. אם מדובר בכאב בלתי נסבל ובהפרשות, חשוב מאוד לפנות לרופא לטובת קבלת טיפול ואבחון של המצב. רק רופא יכול לספק לכם הנחיות מדויקות לגבי הטיפול בזיהום, ולאבחן האם מדובר בזיהום מסכן חיים. טיפול עצמאי הוא חיוני, אך גם ביקור אצל הרופא וקבלת חוות דעת מקצועית.

סיכום

ללא טיפול ושמירה על היגיינה וניקיון באזור של הנקב, אתם עלולים לפתח זיהומים מסוכנים. על כן, אם בחרתם לעבור הליך של פירסינג, בחרו במקום מקצועי שמחטא את הציוד, ודאגו לקבל הוראות מדויקות לגבי הטיפול בהתאם לאזור המחורר.  



אוקטובר 02, 2021